dimecres, 30 de setembre del 2015

Lectures per Ciudad Juárez






El proper divendres dia 2 d'octubre l'associació Mézclate conmigo fa un acte en contra de la violència i a favor de la justícia i la pau al Teatre Principal de Vilanova a les 20h.
Aquí la nota de premsa amb tota la informació:

“De la jaula escapó un pájaro
en un poema derramado por
una poeta estremecida de tu nombre”.


Fragment del poema Alguien habló de ti (Susana Chávez, 1974-2011)

El 6 de Gener de 2011 van assassinar a Ciudad Juárez a la poeta i activista Susana Chávez. Per ella i per totes les víctimes que ha causat el crim organitzat a Ciudad Juárez, i a tot Mèxic, en especial en el nom i el record dels 43 estudiants de Ayotzinapa, desapareguts el 26 de Setembre de 2014, alcem les nostres veus contra la violència i la por.
El 2 d'Octubre se celebra el V Encuentro Escritores por Ciudad Juárez. Un acte que va més enllà de la literatura i de la creació artística, una trobada que pretén moure consciències i despertar la solidaritat de tots els pobles i ciutadans del mon que volen unir-se a aquesta manifestació en contra del feminicidi, la violència i la impunitat.
L'Associació Mézclate Conmigo i Vilanova i la Geltrú es fan ressò d’un reclam on el protagonisme el té la paraula, la recuperació dels espais públics i la convivència ciutadana.
Ciudad Juárez i Ayotzinapa són avui dia icones universals on s'emmirallen moltes ciutats i pobles de tot el planeta que pateixen les conseqüències de la violència, el crim, la impunitat i la injustícia. Per això, aquest acte reivindicatiu pren major importància, unint a pobles i persones dels cinc continents en una mateixa veu.
El 2 d'Octubre a les 20:00 al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, poetes, escriptores i escriptors de diferents orígens ens ajuntarem en cos i vers a la resta d'actes que, aquell mateix dia, es realitzaran en ciutats de diferents països. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de VNG i de la revista cultural Raíces al Aire.
Hi participen: Mercè Foradada, Teresa Costa-Gramunt, Cristina Grisolía, Montserrat Lago Lafuente, Francisco Javier Solé Ribas, Joan Martorell, Juliana Mediavilla, Dolors Juan, Rosa Suñé, Anna Bertrán, Raquel Casas, Luz Cassino. A més hi haurà música a càrrec de l'Escola de Música Mestre Montserrat de Vilanova.

Vine i participa en un recital on tots i totes hi tenim veu.

*