divendres, 23 de desembre del 2016

L'elegia de Mary Jo Bang




No coneixia la Mary Jo Bang (1946) fins que vaig llegir Elegía, publicat per Bartleby Editores en versió original (anglès) i traducció al castellà. Bartleby és una de les meves editorials de poesia preferides perquè puc consultar els poemes originals i perquè comparteix i dóna visibilitat a molts autors/es essencials.
Elegía és un poemari trist: la Mary Jo escriu el llibre després de la mort del seu fill per sobredosi. Un tema molt delicat, un llibre que fa mal, un llibre necessari, un llibre que purga, un llibre que cura. Un llibre tan lúcid:

"...es como si/ las ventanas de la noche estuvieran cosidas a sus ojos".

"Tú, tan singularmente tú. Y te volviste/ invisible".

"Fuera estaban en fila/ todas las cosas que recordaba".


El temps i la llum apareixen freds, congelats pel dolor, i així ho he volgut assenyalar amb aquestes imatges:






*

dijous, 8 de desembre del 2016

Colorfy, coloring books




Fa uns mesos vaig escriure una entrada sobre els llibres per pintar per a adults doncs estaven molt de moda, hi havia moltes temàtiques i m'havien cridat l'atenció perquè era com allò que teníem per pintar les nenes dels '80 anomenat "La rueda de la moda" però amb un aire renovat en forma de llibre.

Ara vull parlar de La rueda de la moda digital, és a dir, de Colorfy coloring book, una aplicació gratuïta per pintar amb el dit des del mòbil, tauleta o ordinador. Una app molt senzilla d'utilitzar, ideal per aquelles persones enamorades de pintar però no de la pintura ni dels retoladors.

Com saber si aquesta moda és per a tu? Si respons afirmativament a les següents preguntes bàsiques, ets l'usuari perfecte:

1. T'agrada pintar?
2. T'agrada dibuixar?
3. Et molesta l'olor de la pintura/retoladors/aquarel·les/dacs/plastidecor?
4. Tens ansietat de tant en tant?
5. No suportes sortir-te de la ratlla?
6. T'encanten els mandales?
7. T'agrada relaxar-te de forma creativa?
8. Encara tens "La rueda de la moda"?
9. Saps que no pots combinar el vermell i el taronja?
10. Portes molts anells? --Aquesta pregunta és imprescindible per a utilitzar correctament l'app, com es pot comprovar--:






També es pot recomanar o regalar ara que vénen festes. 
Si t'ha agradat el tema però no t'he convençut perquè no saps que és això de La rueda de la moda, quin símil és aquest, quina figura retòrica tan rebuscada, perquè per exemple ni havies nascut als '80, pots consultar com funciona en aquest tutorial.

*