dijous, 4 de desembre de 2014

Coses que no m'agraden

Després de gairebé 3 mesos a Ingolstadt, he trobat coses que m'agraden i coses que no m'agraden d'aquest país, d'aquesta ciutat (i cultura). Segurament amb el temps aniré ampliant la llista, les dues, però de moment queda així. Començo per les coses que no m'agraden, demà explicaré les que sí m'agraden:

- Coses que no m'agraden:

1. El primer que no suporto, que no m'agrada gens ni mica és la grisor de cada dia: el temps a la tardor (i m'espera alguna cosa pitjor a l'hivern) ja és depriment. Ni un raig de sol en dies i dies! El cel està tapat tot el dia i això fa que arrossegui una son infinita, sempre tinc son encara que dormo com una marmota. És la manca de llum... Està tan fosc que penso que en qualsevol moment es posarà a ploure, però no. I s'apodera de mi una mandra enorme també! Quina ràbia! És que no m'acostumo al mal temps...
I la boira, què em dieu de la puta maleïda boira? Cada matí m'acompanya en llevar-me i em diu hola avui no plou però jo t'ho he mullat tot, tot. Quesaixò, Londres?
La temperatura és baixa, fa molt fred ja, esclar; vaig haver de posar la calefacció al setembre, asdfghjk!!
M'ha dit un alemany que va per llarg el tema, que fins febrer no tornarà a sortir el sol...


El cel


2. No m'agrada l'horari de tancament de les botigues, no m'acabo d'acostumar! A les tardes tanquen a les 18h, excepte els dissabtes que tanquen a les 16.30h. Està molt bé per als que hi treballen perquè disposen d'un llarg cap de setmana, però jo que tinc el cap més cap allà que cap aquí, sempre faig tard. Aquest fet suposa anar en cotxe a algun centre comercial (que tanca a les 20h) per aconseguir tot allò que se m'ha oblidat que se m'havia acabat...

3. No m'agrada gens la poca il·luminació dels carrers. I sobretot en llocs que es fa fosc tan aviat! Sortir a fer un tomb a les 6 de la tarda, quan tot és ben negre, és un esport de risc fins i tot pel centre de la ciutat perquè no veus ni el que estàs trepitjant. I vaig fent ganyotes amb els ulls com si així pogués veure més enllà del meu nas.
Ara que ens ha envaït la decoració nadalenca ja puc passejar decentment sense por d'ensopegar i trencar-me alguna cosa.4. No m'agrada el preu d'alguns productes. Per destacar-ne algun diré que comprar oli d'oliva és un luxe. Ja sé que és un producte importat però és que pagar 5€ per 1/2 litre d'oli em sembla massa. Esclar que no cuinen amb oli els alemanys, quina ruïna! També es pot comprar alguna marca estranya feta amb olives de vesasaberdonvénen per 3,50€ el litre i alt risc de mal gust.

Hola, jo sóc de 4,99€


5. No m'agrada que cap a les 21h els semàfors deixin de funcionar, tots, al centre de la ciutat i als afores. Què passa quan he de creuar un carrer?? Matamecamión!!! Quina estafa!! Quin estalvi, deuen pensar ells...Per sort els alemanys són molt respectuosos conduint però jo no veig gens clar llançar-me a la carretera amb nen, cotxet, bufanda, gorro, guants, bossa, bosses, poca llum, terra mullat... M'estresso! I si condueixes, el mateix: por màxima de topar o d'atropellar algú.

6. No m'agrada que la gent se saludi només donant-se la mà, com a molt. Quan et presenten algú és el més típic fer dos petons, vaja, jo sempre ho faig, però l'altre dia ja em va avisar el guiri quan anàvem a casa d'uns alemanys a dinar: Oye, no dés besitos, eh?!
Ho he tingut en compte tots aquests mesos fins diumenge passat en una altra trobada en una altra casa amb uns altres alemanys. Com que també hi havia catalans, vaig entrar en un bucle de noms i petons i em vaig llançar al coll d'un alemanot alt en dècimes de segon: ell es va posar tot tibat en veure els meus morros apropar-se a la seva galta però ja era massa tard per fer-me enrere! Quan em vaig adornar del que estava a punt de fer em va colpejar el cervell profundament aquell "Besitos No". Li vaig plantar dos petons perquè ja que la cago, la cago del tot i vaig pensar, apa té, i si no t'han agradat, te´ls neteges.

Pam!!*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...