dimarts, 28 de març del 2017

10 consells per escriure de Virgínia Woolf





Avui que fa 76 anys de la mort d'una de les millors escriptores en llengua anglesa, la Virgínia Woolf, vull recordar el que recomanava per escriure:

1. Envolta't d'altres escriptors i artistes: Has de relacionar-te amb altres autors (ella ho feia) i recordar que no tot el que vals és el que escrius.

2. Escriu un diari:  Virgínia Woolf va escriure un diari de forma regular durant 26 anys. Escriure per a un mateix ajuda a crear-ne la pràctica. No és l'única persona que creu que escriure un diari és una activitat més que adequada per als autors.

3. Crea el teu propi camí: No t'ha d'importar el que estan fent els altres, has de fer el que vulguis, com vulguis i per dir el que vulguis. "Tot mètode és correcte, qualsevol mètode ho és, ja que expressa el que nosaltres, escriptors, volem expressar", deia.

4. Surt de casa: Un consell que sembla que es repeteix perquè són molts els escriptors que incloïen en les seves rutines diàries sortir a passejar. Woolf també era una fan de fer passejades.

5. Tingues un lloc i un moment per escriure: Què es pot esperar d'algú que va escriure Una habitació pròpia? Per poder escriure no només cal tenir un espai físic on fer-ho, també cal un moment de temps reservat per a això.

6- Atura't un moment, respira i pensa: No deixis que el dia a dia t'empenti contínuament. Ella creia que la veritat emergia del subconscient "en els teus somnis" i "en l'ociositat".

7- Lluita contra els teus dimonis amb la ploma: Deixa que la teva ment creï el que vol crear i no t'autocensuris. Al cap i a la fi, és més fàcil lluitar contra els fantasmes que contra la realitat, assenyalava.

8- Escriure és una habilitat per la qual mereixes ser pagat: Més enllà del fet que tots hem de menjar, tot treball mereix una compensació.

9- No et converteixis en una altra peça de detritus literari: Cal ser clar amb un mateix i sincer. En un dels seus textos lamenta la publicació de continguts abans que mereixessin sortir al món.

10- No pots negar el teu talent natural: Per molta teoria i per moltes lliçons, si es té talent cal deixar que de vegades s'imposi.


*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada