diumenge, 27 de maig del 2018

Escriure un bon llibre en poc temps





De vegades, en llegir un bon llibre, ens preguntem quant de temps devia estar l'autor/a per escriure'l. De fet és una pregunta que ens fan sovint als qui escrivim quan presentem un llibre. Un parell d'anys, dic jo, i és llavors quan recordo que Antoine de Saint-Exupéry va escriure El Petit Príncep en 6 mesos mes o Anthony Burgess La taronja mecànica en 3 setmanes. Com és possible? Es pot crear una obra de qualitat en molt poc temps? 
Suposo que primer van pensar la història, els personatges i la trama durant molt de temps i quan ho tenien tot lligat es van posar a escriure-ho tot, sense pausa, sense distraccions.
A l'altre extrem trobem la Margaret Michell, per exemple, que trigà 10 anys per acabar Allò que el vent s'endugué. Segur que, mentre escrivia els capítols, es va dedicar a viure intesament. I no va perdre la inspiració ni l'interès ni el fil.

Quant de temps varen trigar per escriure altres novel·les reconegudes, ho deixo aquí. Tot un repte escriure L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde en 6 dies o El noi del pijama de ratlles en 2 dies i mig!!




*

2 comentaris:

  1. Curiós que el primer llibre de Potter trigués 6 anys i els altres sortissin pràcticament a any per llibre

    ResponElimina