dimarts, 2 d’octubre del 2012

Poètica


Exacte. Així de clar ho va dir en Gabriel Ferrater:

“Entenc la poesia com la descripció, passant de moment en moment, de la vida moral d’un home ordinari, com ho sóc jo. (...)
Ara veig que és del tot legítim de distingir el fons de la forma d’un poema, i no sé per què m’he d’obligar a confondre un viatge per l’infern amb el patró estròfic de la terza rima. Penso que és el fons que fa el poema, i que, com venia a dir Goethe, les qüestions d’estil només amoïnen les senyoretes aficionades. D’estil n’hem de tenir poc: hem de realitzar només el que la nostra educació ens ha donat i que és doncs impersonal, i ens hem de guardar de fer jocs amb el sentit dels mots de la tribu. Ben poca cosa és un poeta si no és capaç de redactar sense angoixes, pas a pas i en qualsevol moment, amb una assegurada eficàcia estilística, qualsevol motiu que hagi arribat a concebre amb claredat. Òptimament, tot poema hauria d’ésser clar, sensat, lúcid i apassionat, és a dir en una paraula, divertit.”




*

3 comentaris:

  1. Hostia raky llavors la meva tecnica es sensacional nomes escric quan estic tolokisimo jejejeje fins aviat!!!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Hola Raquel,
    Ja vaig llegir aquest post teu subratllant el que havia dit en Gabriel Ferrater. Però el vaig llegir sense dir-hi res.
    Avui, veient que aquest cop el teu sorteig no m'ha tocat... m'he passejat una mica pel teu blog i m'he tornat a aturar aquí. M'han entrat ganes de dir que gràcies per aportar aquesta citació tan especial.

    Subscric tot el que diu en Gabriel excepte la darrera paraula. Allà on ell diu "divertit " jo hi posaria, hi poso... la paraula "interessant i emotiu" donant per suposat que, com ell proclama, també és entenedor (clar), intel·ligent (sensat i lúcid) i apassionaNt (perquè és appassionat).

    Cuida't i escriu molts poemes!

    Sani

    ResponElimina