diumenge, 7 d’agost del 2016

Els primers, primers petons de la Lyona





Una altra lectura estiuenca és Mis primeros primeros besos de la Lyona, un llibre amb intenció de recull, de diari personal de petons, com indica el títol. Del llibre el primer que crida l'atenció en veure'l són els colors pastel característics de la seva obra (si la coneixes): el rosa i el blau. Colors que fan d'imant per als seus seguidors.

- De què va el llibre?

L'autora deixa clar l'objectiu d'aquesta obra tan personal: "De vegades tinc la sensació que se m'escapen els records. No volia oblidar-me'n de cap. Així que els vaig tancar aquí".
Per tant, estem davant un curiós i divertidíssim recorregut pels primers petons de l'autora, els primers que fa a diferents persones (o personatges); una galeria petonil que viatja des del primer petó que es va fer -a l'escola quan tenia 5 anys-, fins al darrer, en acabar d'escriure'l.
Hi ha molts tipus de petons: curiosos, surrealistes, apassionats, alcohòlics, innocents, desesperats, suats, desitjats, llargs, misteriosos, sensuals, musicals i fins i tot algun d'imaginat/somiat.
Com la Lyona és il·lustradora totes les anècdotes estan explicades de forma detallada amb dibuixos inclosos. La sensació que se'n desprèn és la d'assistir a una gran petonejada des d'una perspectiva de voyeur total doncs ens explica i il·lustra tots els detalls de cada trobada. Sempre amb molt d'humor.





Al final hi ha un "Manual besil", és a dir, informació extra de com fer petons, bons petons. La Lyona ens explica com posar els llavis, les dents, la llengua, les mans i el cap; unes indicacions molt útils (i catxondes) per a aquells que s'inicien en el món dels petons.


Tipus de petons


Lyona



*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada