dijous, 27 d’octubre del 2016

NaNoWriMo




- Què és això del NaNoWriMo?
Exactament és el Mes Nacional de l'Escriptura de Novel·la (‘National Novel Writing Month’).

- I què? De què va?
Doncs va d'escriure 50.000 paraules en un mes, és a dir, una novel·la -breu-; aquest és l'objectiu.

- Asdfghjkl!!
Sí, exacte, es tracta d'escriure cada dia a un ritme frenètic sense preocupar-se per la qualitat ni per la forma d'allò que s'està escrivint. Durant 1 mes (novembre) l'única preocupació dels participants serà escriure, escriure, escriure, escriure i escriure i escriure. La revisió ja la faràs en qualsevol dels altres 11 mesos.
És una manera d'obligar-te a escriure. Que escrius porqueria? No passa res, serà la teva porqueria i podràs amagar-la i no treure-la mai més del forat o cremar-la, si vols. Però segur que haver aconseguit el repte et farà sentir com una reina! A més et donaran un diploma i una insígnia.

- Però la qualitat pot ser nefasta...
Sí, segurament. No passa res, la idea és aconseguir escriure una novel·la, de cap manera es pot escriure una bona novel·la o fer literatura. I no és gens fàcil tampoc: el temps és molt ajustat i has d'escriure cada dia o tindràs una acumulació tan gran de feina que no podràs finalitzar el repte.

La broma va començar l'any 1999 quan uns amics, 21 en la primera convocatòria, van tenir la brillant i etílica idea de fer aquesta marató d'escriptura. Inexplicablement 17 anys després ha aconseguit una participació de més de 200.000 persones de tot el món. Al cap i a la fi em sembla una idea divertida i estressant alhora.

*Com ho veieu? Algú s'anima a participar en aquesta cursa boja d'escriptura?


RECOMANACIONS:
At NaNoWriMo, we provide the support, encouragement, and good old-fashioned kick in the pants you need to write the rough draft of your novel in November.
When you create an account, you’ll be able to:
  •  Plan your novel.
  •  Join a local group of writers and attend in person writing events.
  •  Receive online encouragement from staff and published authors.
  •  Access a worldwide community of writers in our online forums.

*

2 comentaris:

  1. El estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde es va escriure en 6 dies, i el Nen del pijama de ratlles en 3 dies, o sigui que mai se sap.

    PS: En l'altre cas podem trobar per exemple Els miserables amb 12 anys

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els van escriure tan de pressa vol dir que ho tenien tot pensat i estructurat. Segurament els va portar molt de temps això.

      Elimina