dimecres, 21 de juny del 2017

Llibres breus contra la calor




No està clar si estem patint una onada de calor terrible o més aviat és per culpa del canvi climàtic, però la calor d'aquests dies, els darrers de la primavera, no ha estat normal.
Què podem fer per esquivar-la? Doncs hi ha diverses opcions: platja, piscina, cervesa, aire condicionat i/o lectura. 
Com fa tanta calor que ens hem d'anar hidratant cada poc temps, he agafat aquesta selecció de novel·les breus, és a dir, novel·les que es llegeixen d'una vegada. A la imatge apareixen per ordre d'extensió, des de 96 pàgines fins a 200. Potser jo hauria triat llibres d'unes cent pàgines o cent i poc, com a màxim, no sigui que el sofà d'escai se'ns enganxi per sempre.
En aquesta selecció no apareix cap obra literària en català, i com es tracta de novel·les breus, tampoc cap conjunt de relats ni poemaris. Però sens dubte recomano llegir qualsevol llibre de poemes, i si n'he de triar algun de fresquet em quedo amb uns poemes camperols, els de Cuaderno de campo de María Sánchez, i un llibre hiperrealista, Tòtem ordre d'Albert García.
De relats, en recomano qualsevol de Pere Calders; com es tracta de lectures breus, triaria Invasió subtil i altres contes, de 107 pàgines.
Pel que fa a novel·les breus podríeu agafar la història d'amor de la Juliette a Ombres franceses, d'Ana Carreras (118 p) o el viatge al·lucinogen a les profunditats del propi domicili de La visita, d'Enric Virgili (122 p).

Lectures intenses però fresques fins que passi la xafogor.


*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada