dimarts, 5 d’abril de 2016

Recomanacions per a Sant Jordi 1: Ni puc ni vull de Lydia Davis
Com ja estem a l'abril he pensat en fer recomanacions de llibres per a regalar en aquesta diada, quina cosa tan original que ningú no fa. I he decidit que seran llibres no gaire passats de moda, és a dir, que estan encara al mercat perquè són novetat o només fa uns mesos que es van publicar, per si algú s'enamora perdudament d'algun d'aquests volums i té la necessitat de fer-lo seu.
El primer que vull destacar és Ni puc ni vull de l'escriptora nord-americana Lydia Davis.
La Lydia és escriptora de relats i els defensa sempre que l'entrevisten fins i tot afirmant que les novel·les són relats llargs, és atrevida ella.
En català només he trobat Ni puc ni vull, un volum de relats heterogenis; hi ha històries humorístiques, somnis extravagants i fins i tot falses correspondències d'escriptors com ara Flaubert. L'extensió també és variada; n'hi ha que n'ocupen pàgines i d'altres són de només dues línies.
La Lydia és tot un descobriment i una narradora excel·lent.

Aquesta és la portada del llibre, editat per Edicions de 1984 i traduït per Yannick Garcia:Si en voleu saber més, de l'autora, aquí:

- Article de l'Ara Llegim.
- Crítica sobre Ni puc ni vull.
- Entrevista a Lydia Davis.
- Una altra entrevista.

Per últim, deixo un parell de fotos de relats de mostra que m'han captivat, "El pèl del gos" i "Una nota del repartidor de diaris":*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...