dijous, 21 d’abril del 2016

Recomanacions per a st. Jordi 2: Coraline




Compte enrere per Sant Jordi, o sigui, se m'acumula la feina i les recomanacions ;)

Avui vull presentar-vos Coraline de Neil Gaiman, autor molt conegut i fins i tot idolatrat pels amants de la literatura fantàstica. El Neil és considerat el creador del còmic modern, segurament per Sandman (1991) que va ser el primer còmic en rebre un premi literari, el Premi Mundial de Fantasia a la millor història curta.
Coraline és una història de terror per a nens. Terror i nens no sembla una combinació gaire encertada i és que això que el Neil ens narra és apte per a tots els públics. Per tant, és més difícil i arriscada la seva proposta; és gairebé impossible complaure i entusiasmar grans i petits. Però ell ho aconsegueix.




- Quin és l'argument
Només explico l'inici: Una noia anomenada Coraline (que no Caroline) passa els darrers dies de vacances d'estiu en una nova casa, a Anglaterra. S'avorreix molt perquè els seus pares tenen feina i no estan per ella. La noia es dedica a passejar pels voltants de la gran casa i visitar els veïns quan fa mal temps i no pot sortir. Un dia descobreix una porta que no du enlloc... Fi de l'spoiler. 
Jo he triat la versió de la novel·la gràfica i m'ha agradat molt: el llenguatge és clar, les il·lustracions són suggerents i em sembla una manera diferent i més visual d'apropar-se al món d'en Gaiman. Per tot això es tracta d'una bona opció per regalar doncs tota la família podrà gaudir del llibre. A més, si us agrada, podeu veure també la pel·lícula que en varen fer.

Aquí un parell de moments del llibre:





*



2 comentaris:

  1. Salvant Buenos Presagios i Neverwhere encara de la resta que he llegit (cementiri sense làpides, el llibre del cementiri i American Gods) d'en Gaiman no m'agradat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no sóc una gran seguidora, només n'he llegit 3 o 4. Crec que la seva obra mestra és Sandman i que el seu treball és irregular, de vegades massa inflat (American Gods) i d'altres més encertat, suggestiu i concís com Coraline o Objetos frágiles.

      Elimina